tirsdag 20. desember 2011

Stor aktivitet - og snart på nett igjen

Så er 2011 snart over, og skannergjengen i Fotosamlingas Venner, og foreningen som sådan, fikk mye ros fra styret for museet, da man tirsdag hadde sin årlige julelunsj på Museum Nord, Narvik. Her er også skanner-gjenget invitert, sammen med de fast ansatte.

Leif Simonsen fra styret takket på vegne av formann Arne Harald Hansen som var bortreist. Han
trakk også frem at foreningen, etter hans mening høyst fortjenestefullt, hadde fått Fremover/Narvik Sparebanks julestjerne, inklusive 10.000 kroner.

Fotosamlingas Venner begynte virksomheten oppe på loftet omlag ved skolestart i høst. Flere av de faste har i høst jobbet med egne bilder, skannet og lagt rett inn i museums-programmet Primus, sammen med all relevant informasjon om bildene. Rett fra kilden med andre ord. Noen har også jobbet med Primus, dvs hentet ut bilder fra arkiv, og plusset på med informasjon. Og atter andre har skannet, slik at oppgavene denne høsten har vært langt mer enn bare skanning. Det gjenget som befinner seg på loftet hver tirsdag representerer en enorm ressurs, ikke minst erfaringsmessig og kunnskapsmessig. Det er fint at denne kunnskapen kommer lokalsamfunnet til gode.

Desverre har nettstedet fotosamlinga.no vært nede store deler av høsten på grunn av vedlikehold og mangel på ressurser. Det jobbes nå med å få alt på plass igjen etter en total omstrukturering av innholdet. Meningen er at nettstedet skal være på lufta i løpet av januar 2012. Det er åpenbart stor interesse for nettstedet, skal vi måle ut fra alle spørsmål om når det er oppe igjen.

Bildet viser bak fra venstre webmaster Terje Storjord, Yngvar Ramstad, Finn A. Simonsen og Erik Kimsaas. Foran til venstre Hanne Thorp Larsen  og til høyre Kåre Jægervand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar